Hopp til innholdet

Mobilabonnement

Utvalget av mobilabonnoment som er tilgjengelig i dag er helt enormt! Dermed er det ikke så overraskende at mange kan synes det er vanskelig å manøvrere seg rundt for å finne det beste mobilabonnementet for deres behov. Ved å velge riktig mobilabonnement for deg, vil du ha muligheten til å spare utrolig mye og som en familie med flere som behøver et abonnement, kan det være enda mer å spare.

Vi ser nærmere på hva som utgjør det beste mobilabonnementet, hva slags alternativ som finnes og tipser deg om hvordan du kan få de beste prisene der ute.

Beste mobilabonnementet 2023

Mest verdi for under 300 NOK

Chili Mobil 30 GB

30 GB
Fri tale
299 kr/mnd

Chili 30 GB er et telefonabonnement som vinner testen vår, når det kommer til mest verdi for under 300 NOK. Pakken er priset til 299 NOK og du får rikelig med data til en svært lav pris. Dette telefonabonnementet tilbyr også gratis tekstmeldinger og samtaler, og bruker et 5G-nettverk slik at du har rask tilkobling.

Sammenlignet med mange andre operatører bruker de også roll over for data, noe som betyr at dataene du ikke bruker den ene måneden kan brukes den andre. Dessuten har de ingen bindingstid som betyr at du når som helst kan endre planer hvis det ikke passer deg.

Beste av det beste

OneCall FolkePakka Full Data

Obegrenset GB
Fri tale
497 kr/mnd

FolkePakka Full Data er et telefonabonnement fra OneCall for de som bruker en betraktelig mengde med internett. Med ubegrenset data kan du bruke Netflix, Spotify og lignende tjenester så mye du vil. Prisen er selvfølgelig litt høyere enn andre planer vi har vurdert. Prisen ligger på 479 NOK per måned.

Generelt er vilkårene gode og du får gratis tekstmeldinger og samtaler. Det er ingen bindingstid og veldig raskt internett med 5G+ hastighet. Velg denne pakken hvis du vil ha det beste av det beste.

Billigste

Happybytes 10 GB

10 GB
Fri tale
198 kr/mnd

Telefonabonnementet Happybites 10 GB er et flott alternativ for alle som bruker en normal mengde data. 10 GB er ikke det største abonnementet du kan finne, men det er definitivt nok. Totalt sett har Happybytes et godt nettverk og gode anmeldelser, og vi kan anbefale dem på det sterkeste.

Sammenlignet med mange andre telefonabonnementer og telefonoperatører så har Happybytes alltid lave priser og ingen spesialkostnader. Det er rett frem og lett å forstå. I vår test er denne telefonpakken det beste valget for 10 GB data.

Prisen for Happybytes 10 GB er 198 NOK per måned.

velge beste mobilabonnement

Hvordan velge det beste mobilabonnementet

Det billigste er ikke nødvendigvis alltid det beste og derfor er heller ikke det beste alltid det billigste tilbudet du kan finne. Så om du er på utkikk etter det beste mobilabonnementet, må du kanskje regne med å måtte betale litt mer. Heldigvis er det en rekke gode aktører her i Norge å velge mellom, hvor Telenor, ICE og Telia er det tre store leverandørene å velge mellom.

I tillegg til disse tre store, finnes det også en rekke andre aktører som tilbyr gode mobilabonnement. Så hvordan finne ut av hvem av disse som egentlig kan tilby det aller beste mobilabonnementet? Hva som utgjør det beste abonnementet, kan derimot komme helt an på hva dine krav og ønsker er. For mange er det nettopp prisen som er hovedfaktoren å gå ut fra, men dersom du for eksempel behøver mye data i løpet av en måned, vil det kanskje være en annen aktør som er mer aktuell.

Her gjelder det med andre ord å virkelig se på hva som er det viktigste for deg når det kommer til et mobilabonnement, før du vil ha muligheten til å avgjøre hva som er det beste abonnementet. Dersom du ofte er utenfor store byer og oppholder deg i områder hvor det kan være problematisk med dekning, vil et mobilabonnement med god dekning og en høyere hastighet være av interesse.

For andre er det kanskje også interessant å se om det er et mobilabonnement tilgjengelig hvor du får med en mobiltelefon på kjøpet. Mange velger nemlig å oppgradere mobiltelefonen sin samtidig som de endrer abonnement, noe som virkelig kan lønne seg. På grunn av alle disse ulike faktorene, kan det være en god idé å benytte seg av en anbudstjeneste, så kan mobilselskapene by på de beste tilbudene de har.

Sammenlign priser på mobilabonnement

Når du skal velge ut et mobilabonnement, vil sannsynligvis noe av det første du kommer til å gjøre, være å sammenligne prisene som er tilgjengelig. Her er det viktig å se på flere ulike deler av prisen og også hva prisen vil inkludere. En av prisene du bør gjøre deg oppmerksom på, er prisen per gigabyte istedet for å se på den totale prisen. Dette er rett og slett fordi den totale prisen kan komme til å gi deg en litt annen oppfatning av realiteten, fremfor det å se på prisen per gigabyte.

Så lenge du vet omtrent hva forbruket ditt ligger på, vil du enkelt ha muligheten til å sammenligne denne prisen mellom leverandører.

Om forbruket ditt hver måned har en tendens til å variere mye, kan det være en god idé å se på abonnement som involverer rollover. For mens hos leverandører vil det være sånn at du mister resterende data om du kun skulle bruke 5 GB av dine 10 GB i måneden, tilbyr leverandører med rollover at resterende data flyttes over til neste måned. Dette er heldigvis tilfellet hos de fleste leverandører i dag, men likevel bør du være oppmerksom på hvor lenge eventuell data er tilgjengelig, da det gjerne har en utløpsdato.

Et mobilabonnement for familien

Kanskje er du på utkikk etter et mobilabonnement som fungerer bra for hele familien? Et mobilabonnement som er for hele familien kan være utrolig kostnadseffektivt og vil være et smart alternativ for mange. Mange leverandører tilbyr nemlig mobilabonnoment hvor hele familien kan være på samme plan og derfor ha muligheten til å dra nytte av flere ulike rabatter. Dette er det flere grunner til.

En av de største grunnene til at leverandører har muligheten til å gjøre dette, er selvsagt fordi de får inn flere kunder. Ser en familie at både to voksne og to barn kan være på samme abonnement og spare noen kroner i måneden, vil det være en lett avgjørelse for dem å ta. I tillegg får leverandøren sjansen til å samle all informasjon under en konto, og derfor behandle fire kunder som en og samme kunde.

Gjennom en mobilabonnement som er skapt for en hel familie, vil det være enklere for deg å holde oversikt over de ulike kostnadene i måneden og ha kontroll også over forbruket til barna. Med en lavere kostnad per måned og kontroll over barn sine mobilforbruk er dette er utrolig populært valg blant barnefamilier.

Mobilabonnement med eller uten bindingstid

Dersom du skal kjøpe deg en mobil med et abonnoment, vil det gjerne være en bindingstid du må forholde deg til. I de fleste tilfeller vil dette være en bindingstid på 12 måneder. Dette betyr også at dersom du ender opp med å ville bytte mobilabonnoment før bindingstiden er over, må du betale deg ut av denne avtalen. Prisen for dette vil komme helt an på hvor lenge det vil være igjen av bindingstiden.

Ved å istedet gå for et abonnoment som ikke har noen bindingstide, vil du enkelt og greit ha muligheten til å bytte til et billigere abonnoment om det skulle dukke opp.

Mobilabonnement under reisen

Mange av oss er ute å reiser til utland flere ganger i året, så da er det også aktuelt å tenke på hvordan ditt mobilabonnoment vil fungere ved utenlandsreiser. For folk flest, vil det være sånn at dataforbruket og generelt bruk av mobil, vil være ganske annerledes på ferie enn når vi er hjemme.

Uansett hvor vi skal på ferie, om det er strandtur til Italia, hyttetur i Sverige eller byferie i New York vil vi være sikre på at vi har nett og kan bruke mobilen som vi ønsker også når vi er på ferie. For mange med barn og kanskje spesielt tenåringer i huset, kan det være krise om favorittspillet eller YouTube kanalen ikke er tilgjengelig som underholdning.

Noen har kanskje også opplevd å få uhyggelige overraskelser etter hjemkomst i form av en enorm mobilregning, grunnet uforventet databruk. Dette er derfor noe som er utrolig viktig å sjekke opp med ulike leverandører når du skal bestemme deg for hvilket mobilabonnement fungerer best for deg.