Hopp til innholdet

Ubegrenset data

I mange tilfeller vil de fleste av oss ha et mobilabonnement som kommer med en forhåndsbestemt mengde med data som vi kan benytte oss av hver måned, og hver måned vil det fylles på igjen og vi starter på nytt. Det var også gjerne datamengden som var inkludert i et abonnement som kunne avgjøre hvilket abonnement mobilbrukere valgte å gå for. Noe som vi ser mer og mer av nå er derimot mobilabonnement som har fri data.

På grunn av denne store endringen, avgjøres gjerne prisen på abonnement i dag på hastigheten på data, fremfor mengden data du får inkludert i prisen. Vi har sett nærmere på akkurat dette og vil fortelle deg alt du behøver å vite om mobilabonnement med fri data.

Beste mobilabonnement med fri data

Beste

Telia X Normal

Ubegrenset GB
Fri tale
450 kr/mnd

Telia X er mobilabonnementet hos Telia som har ubegrenset data. Det er flere forskjellige valg for hastighet, alt fra 250 Mbps til 1000 Mbps. Vi anbefaler Telia X Normal 250 Mbps som koster 450 kr dersom du binder deg for 12 måneder eller 499 kr uten bindingstid.

ICE Ubegrenset data Normal

Ubegrenset GB
399 kr/mnd

ICE har et mobilabonnement som kalles IceMax med ubegrenset data. Samme som de andre har de en versjon med normal hastighet og en med full hastighet, kalt «Normal» og «Raskere». Vi anbefaler å velge Normal med 10 mbits/s hastighet, noe som er nok, men det er veldig lav sammenlignet med Talkmore som tilbyr 100 mbit/s.

Uansett så koster det 399 kr per måned, og du kan dele 2 GB med venner og bruke 45 GB i hele EU. Du kan også selvfølgelig ringe, skrive og sende bilder gratis. En fin ting med IceMax Normal er at de ikke har noe bindingstid.

Best for film

Talkmore Ubegrenset GB + EU

999 GB
Fri tale
499 kr/mnd

Talkmore Rask koster 498 kr per måned. Noe som er også verdt å nevne er at du har brukt 100 GB data så vil hastigheten senkes til 3 Mbit/s, noe som også fungerer fint for normal bruk. For å få det bort må du betale ekstra kalt «Hastighetsreload».

Beste data i EU

OneCall FolkePakka Full Data

Obegrenset GB
Fri tale
497 kr/mnd

OneCall FolkePakka Full Data er ubegrenset-avtalen fra OneCall. Den koster 497 kr per måned og de tilbyr 20 mbit/s hastighet opp til 100 GB, deretter vil det være 3 mbit/s. Du har 50 GB gratis data i EU, deretter koster det 0,02 kr per MB.

Beste pris

PlussMobil Fri Data

Ubegrenset GB
Fri tale
379 kr/mnd

PlussMobil Fri Data er testvinneren når det kommer til ubegrenset data. Denne passer for alle typer mennesker og de tilbyr 15 mbit/s fri data for 379 kr per måned. Dette er den høyeste hastigheten som du kan få under 400 kr, og alle andre som tilbyr hastighet over 10 mbit/s er dyrere.

Du får også gratis samtaler og SMS og ingen bindingstid. Hvis du reiser i EU, får du 30 GB data, noe som er litt mindre enn andre, men likevel nok i de fleste tilfeller når man er ute å reiser.

5 fordeler med fri data

Så hvorfor skal du egentlig velge å gå for et mobilabonnement med fri data? Vi går gjennom fordelene for deg nedenfor, så du vet akkurat hva slags fordeler et abonnement som dette vil ha.

  • Spar penger – Gjennom et abonnement med fri data, vil du ha muligheten til å spare gode summer med penger. Dersom du ser at du ikke har behov for både mobildata og trådløst nettverk hjemme, kan du til og med velge å kutte ut hjemmenettverket. Ettersom du kan dele fri data fra mobilen din, vil du kunne bruke mobilen som en hotspot.
  • God dekning – Er du ofte ute å reiser eller befinner deg i områder hvor du ikke nødvendigvis har tilgang til WiFi eller kan risikere å ha dårlig nett? Da kan det være spesielt nyttig å ha et abonnement med fri data, så vil du ha god dekning og ubegrenset data uansett hvor du befinner deg.
  • Velg hastighet – Flere mobiloperatører tilbyr sine kunder muligheten til å velge akkurat hvilken hastighet du ønsker å benytte deg av. Dette måles gjerne i Mbit/s og ulike mobiloperatører vil ha ulike hastigheter å velge mellom, noe som vil komme til ulike prisklasser. Jo raskere rastighet, jo høyere kostnad.
  • Aldersrabatt – Det er mange mobiloperatører som har flere gode tilbud tilgjengelig for sine kunder som er under en viss alder, ofte er dette under 29 eller 30 år, og noen tilbyr videre rabatt for de som er yngre enn dette også. Så om du faller inn under denne aldersgruppen, vil du ha muligheten til å få et enda bedre pristilbud på mobilbonnement med fri data.
  • Del med andre – Når du har et mobilabonnement med fri data, vil du ha muligheten til å dele nett med andre. Gjennom mobilens innstillinger vil du ha muligheten til å gjøre mobilen om til en hotspot, slik at andre kan koble seg på ditt nett.

Hvilke operatører tilbyr fri data?

I dag finner du utallelige ulika operatører å velge mellom når det kommer til hvem du ønsker skal levere ditt mobilabonnement. Vi har sett nærmere på hvem av disse som tilbyr fri data og har satt sammen en oversikt nedenfor som viser deg et utvalg av disse.

ICE

Gjennom ICE vil du ha muligheten til å benytte deg av deres «Data Frihet» tilbud, et tilbud med fri data. Her fungerer det derimot noe annerledes, ved at du lager deg et vanlig abonnement først, men velger å legge til data frihet i tillegg til dette.

Med andre ord vil du ha en viss mengde med data som følger med i abonnementet, og når det er brukt opp vil du kunne gå over til fri data mot et mindre beløp. Dette gir deg opptil 1000 GB per måned, noe som er umulig å bruke opp, så dette kan like gjerne kalles for fri data.

Chilimobil

Hos Chilimobil kan du benytte deg av deres fri bruk tilbud hvor den øvre grensen, i likhet med ICE, også er på 1000 GB. De har bare ett krav her, og det er at bruken av data er kun til personlig bruk. Her er det heller ikke mulig å bestille et ekstra SIM-kort som vanligvis ville gjort det mulig for deg å bruke data også på andre enheter.

Du bør være oppmerksom på at det kan være noen vilkår som dukker opp som omhandler nedsatt hastighet ved høyt forbruk i løpet av en dag. Her vil det derimot fortsatt være mulig å bruke telefonen som hotspot og dele nett videre fra den.

Telia

Telia er nok en velkjente operatør som også har et fri data tilbud, kjent som Telia X. Gjennom dette tilbudet vil du få tilgang til ubegrenset data. Her er det en liten hake for deg som virkelig bruker mye data i løpet av en måned. Dersom du bruker 100 GB på en måned, vil hastigheten bli skrudd ned litt, men du vil selvsagt fortsatt ha tilgang til mer data. Det er også lov å dele nett gjennom dette abonnementet, både med deg selv til andre enheter og også til venner.

Er fri data virkelig ubegrenset?

Det er mange mobilbrukere som lurer på om det virkelig er helt ubegrenset bruk av data når du har et abonnement som tilsier at det er fri data inkludert. Dette vil selvsagt komme helt an på operatøren du velger og også abonnementet du velger å gå for. Med andre ord vil det alltid være utrolig viktig å lese godt gjennom vilkårene for et abonnement før du lager avtalen, det er viktig å huske å lese den lille skriften.

I de fleste tilfeller er det derimot faktisk snakk om helt fri data som er ubegrenset. Det eneste som det kan være en begrensning på, er hastigheten på data du har tilgang til. Mange har en grense på 100 GB, hvor du etter dette vil ha en lavere hastighet for resten av måneden. Neste måned vil dette selvsagt resettes igjen.

Hvordan velge mobilabonnement med fri data

Når du skal velge et mobilabonnement med fri data, er det mange faktorer som spiller inn, akkurat som med valg av et hvilket som helst abonnement. Her må du tenke på hvor mye data du bruker, hva slags mobiltelefon du har og om du ønsker å kjøpe en ny en og også hva slags andre vilkår som følger med i abonnementet. For mange er det også månedsprisen som avgjør hvilket abonnement de til slutt velger.

I dag er det en rekke ulike mobilabonnement med fri data å velge mellom, så det er viktig å undersøke hvilken som passer best for deg. Så fort du har funnet et par alternativ, kan du sammenligne pris, dekning og ulike vilkår.